Vad är PROFHILO?

PROFHILO är den första injicerbara hyaluronsyrabaserade produkten utan bindningsmedel som stramar upp huden och motverkar slapphet. Produkten har en av marknadens högsta koncentrationer av hyaluronsyra (HA): 64 mg/2 ml. Den stärker och återfuktar huden och har dessutom remodellerande effekt på åldrande vävnad som börjar tappa sin spänst. Det finns många egenskaper som gör PROFHILO® unik i förhållande till allt annat som finns på marknaden just nu.

Hur fungerar PROFHILO

PROFHILO® är inte en hudfiller eller biorevitaliserare. PROFHILO® är den första produkten i en helt ny kategori med injicerbara produkter – för bioremodellering. Eftersom Profhilo är en stabiliserad produkt finns den kvar i huden i ungefär 28 dagar. Under tiden aktiveras fyra olika typer av kollagen och elastin genom långsam frisättning av Hyaluronsyra. Den här processen ger tydliga, positiva effekter på vävnaden. Eftersom PROFHILO har den här uppstramande/lyftande effekten på vävnaden vore det fel att påstå att den bara är en hudbooster. PROFHILO bidrar även till en lyftande effekt, genom att skapa ett stabilt lager av hyaluronsyra i underhuden så att volymen ökar. En annan fördel med Profhilo är att det aktiverar byggstenarna i huden som ger ökat uttryck av kollagen och elastin som är avgörande för hudens elasticitet.

Att tänka på inför behandling med PROFHILO

 • Ej ha en infektion, feber, sjukdomskänsla i kroppen.
 • Ej ha kvissla eller finne på injektionsområdet.
 • Ej ha någon Herpes infektion som pågår i kroppen eller injektionsområdet.
 • Ej vara gravid eller amma.

Om man äter Ibuprofen, Ipren, fiskolja eller liknande preparat kan man lättare få blåmärken i injektionsområdet. Tänk igenom vad du har för frågor och vilken effekt eller resultat du är ute efter.

Behandling med PROFHILO

Behandlingen utförs av legitimerad specialist läkare på vår klinik. För bästa resultat behandlas du i två omgångar med 4 veckors mellanrum och resultatet varar mellan 8-12 månader varefter en behandling behöver upprepas. Efter din behandling med PROFHILO kommer du att få råd för tiden närmast efteråt. Du kan känna lite obehag efter behandling och det kan uppstå en rodnad, svullnad eller blåmärke. Vanligen försvinner detta efter några dagar, upp till 1–2 veckor. Större komplikationer är mycket ovanliga i erfarna händer men liksom alla ingrepp finns det alltid en mycket liten risk för blödning och infektion. Vi tar därför tid på oss att markera ut på ditt ansikte exakt vart vi ska spruta.

BAP-tekniken

BAP-tekniken används för att maximera effekten i områdena runt och under hakan. Fördelarna är:

 • Noggrant utvalda injektionspunkter i ansiktet
 • Produktens specifika spädningsmekanism
 • 5 injektioner per sida
 • Mindre smärta (långsam injektion)
 • Lägre risk för blåmärken och hematom
 • Färre behandlingstillfällen
 • Bättre patientföljsamhet

Eftervård

Undvik bastu och träning och alkohol direkt efter behandlingen.

http://www.ibsanordic.com/sv/therapeutic-areas/dermoaesthetic/Profhilo.html