Tatueringsborttagning

Ta bort din tatuering hos iLaser i Göteborg

Vi använder Picolaser .All tatueringsborttagning utförs av erfaren vårspersonal, oftast utbildat specialist  läkare . Gratis konsultation bokas enklast online via den blå knappen uppe till höger.Man kan också ringa och ta en konsultation genom telefonen.

Hur går det till att ta bort en tatuering?

Genom att använda det senaste inom högteknologisk laserutrustning är det möjligt att ta bort tatueringar. Man slår sönder pigmenten aktiv med Pico laser där pulsarna är i picosekund utan att skada huden. Pigmentet absorberas av kroppens immunsystem över 6-8 veckor. Det transporteras bort från tatueringen. Tatueringen bleks gradvis. Laserpulsarna slår sönder färgpigmenten i din tatuering och absorberas av kroppens immunsystem över 6-8 veckor som sedan naturligt bryts ner i kroppen under veckorna som följer. Tatueringen bleks gradvis.

Hur många behandlingar behöver jag?

För att ta bort din tatuering helt behövs flera behandlingar. Vanligast är 6 till 8 behandlingar, ibland behövs flera och ibland färre. Vid din kostnadsfria konsultation gör vi en bedömning på hur många behandlingar just du behöver.

Hur ofta kan jag behandlas?

Det bör gå minst 4 veckor mellan varje behandling, gärna 6-8 veckor.

Hur mycket kostar det?

Priset är baserat på hur stor din tatuering är . Om man behöer mer än 8 st bahandlingar så brukar vi ge en rabbat på resten av behandlingarna. Om man är kund med andra ryper av behandlingar typ botox, CO2 laser så arbjuder vi alltid rabbater. Mer information hittar du i vår prislista.

Vilken laserutrustning används för tatueringsborttagning?

Att ha en bra laserapparat är det viktigaste för resultatet vid tatueringsborttagning. iLaser använder de mest effektiva appraterna på marknaden. Tatueringsborttagning utförs med typen Picolaser som i dagsläget är den kraftigast laser för tatueringsborttagning.

Vad skiljer bra apparater från mindre bra apparater?

Det skiljer sig mycket i kvalité mellan olika Q-switchade ND:YAG lasrar. Det enklaste du som kund kan kolla efter är om lasern sitter i själva apparaten eller i munstycket. En laserapparat där lasern sitter i själva apparaten är betydligt kraftfullare och kommer att ge ett bättre resultat. Detta ser du enkelt eftersom en effektiv laser har en 7 ledad arm som reflekterar lasern från maskinen via speglar medan en mindre effektull laser har en slang mellan munstycke och apparat.

Kan alla färger tas bort?

De allra flesta tatueringar går att få bort, även de med färg. Det är viktigt att man använder rätt våglängd till rätt färg. Vår Pico laser har 3 våglängder 1064 nm för svart färg, 532 nm för röd färg och 755 nm för grönt och ljusblått. Metallicfärger och neonfärger går däremot inte att ta bort.

Gör det ont att ta bort en tatuering?

Smärta är väldigt individuellt. Många liknar känslan vid att bli snärtad med ett gummiband. För att du ska få en så behaglig upplevelse som möjligt använder vi en apparat som blåser kylluft över huden under behandlingen. Du kan också ta Alvedon och använda bedövningskrämen EMLA innan behandlingen. Då sätter man bedövningssalvan i tjock lager på tatueringen och plastfolje ovanpå minst en timme innan behandlingen.

Vad bör jag tänka på inför en behandling?

Om du är gravid eller ammar ber vi dig avvakta med behandlingen. Detsamma gäller vid pågående medicinering av Roaccutan, cellgifter och viss antibiotika. Du bör inte vara solbränd eller använda brun utan sol över området som ska behandlas.