Behandling med botox

Utförs av leg. läkare Elena Bob

Botox är ett muskelavslappnande läkemedel som gör att nervimpulser till ansiktsmusklerna hindras och rynkor slätas ut. Metoden är välbeprövad och ger mycket goda resultat för utjämning av rynkor, veck och fina linjer. Kan användas även tidigt i ålder(t.ex 25 år) för att förhindra nya uppkomna rynkor på t.ex panna,argrynkan och behålla en ung hy.

Behandlingsområden med botox hos oss

( varje av dessa räknas som ett område )

  • Rynkor mellan ögonen (bekymmersrynkor)
  • Rynkor i pannan
  • Linjer i yttre ögonvrån (kråksparkar)

Botox i medicinsk syfte

Behandla överdriven svettning

Uttalade svettningar i armhålorna, fötter,hand, flattor pannan och/eller kring ögonbrynen är ett ärftligt tillstånd som kan upplevas mycket besvärligt för ca 1 procent av befolkningen. Tillståndet kan vara socialt hämmande och påverkar de som lider av det både psykiskt och socialt. Genom att injicera Botox i de områden där överdriven svettning sker slår man ut funktionerna i svettkörtlarna och forskning har visat att 97% av patienterna blir besvärsfria. Redan efter en vecka märker patienten en förbättring och effekten håller ca 6 – 8 månader.

Behandla tandgnissel

Tandgnissling/ tandgnissel och spända käkar är väldigt vanligt och beror ofta på stress, att du lider av någon form av nattstörning eller att du omedvetet biter ihop käkarna och pressar med din tuggmuskel under både dagen och natten. Det i sin tur kan leda till att du får spänningshuvudvärk, migrän, värk i käken, ansiktet och öronen och att du får förslitningsskador på dina tänder. I vissa fall kan käkmuskeln även bli så förstorad av spänningarna att ansiktsformen påverkas (masseter hypertrofi). Botulinumtoxin (botox) ger ett mycket gott resultat på spända käkmuskler och tandgnissel och kan hjälpa även dig med bettskena att slippa den helt. Genom att behandla tuggmuskeln(massetern) med botox injektioner minskar man tuggmuskelns kraft och på så vis slipper du symptomen som dessa spänningar kan ge. I de flesta fall kommer du som patient att vara helt symtomfri under hela perioden som effekten sitter i, ca 4-6 månader.
Samtidigt får man en avsmalnande effekt på käkmuskulaturen vilket skapar ett smalare intryck av en framträdande kantig underkäke.

Att tänka på inför en behandling med Botox

  • Ej ha en infektion, feber, sjukdomskänsla i kroppen. (snuva är ok)
  • Ej heller kvissla eller finne på injektionsområdet.
  • Ej ha någon Herpes infektion som pågår i kroppen eller injektionsområdet.
  • Ej vara gravid eller amma.

Om man äter Magnecyl eller Ipren eller liknande kan man lättare få blåmärken i injektionsområdet.
Du kan även uppleva lite rodnad i behandlingsområdet efter injektionerna. Obehagen är övergående och försvinner normalt av sig självt inom några dagar.

Att tänka på efter din behandling med Botox

Annan behandling eller massage av ansiktet samma dag. Undvik total massering av pannan eller injektions området.

  • Ej träna samma dag.
  • Ej sminka sig eller ta på det behandlade området de närmaste 6 timmarna efter behandling.
  • Ej basta samma dag.

Det kan ta 1-2 veckor innan en Botox behandling ger full effekt.

Hör gärna av dig om du har frågor om våra Botox behandlingar eller någon av våra andra behandlingar.