Acneärr och ärr

Acneärr

Acne är ett vanligt problem hos många unga men ibland även hos vuxna. Ibland utvecklas det till acneärr som oavsett svårighetsgrad kan vara nog så besvärande. Ärren ser olika ut beroende på vilken grad och typ av acne man har haft. Vi arbetar med fraktionell CO2 laser mot acneärr vilken är den modernaste och kraftigaste behandlingsmetoden som jämnar ut och reducerar acneärr.

Fraktionell CO2 laserbehandling stansar ut tusentals små punkter eller kanaler i huden.
När laserstrålarna träffar huden förångas den och små microskopiska hål bildas i ett förinställt mönster med orörd hud emellan. De oskadade cellerna runtomkring hålen fyller ut dessa med nybildade fräscha celler samt främjar en snabbare läkning.

Uppvärmningen i sig startar en process för nybildning av kollagen och elastin långt ner i hudlagret. Bildandet av kollagen och elastin stramar upp huden och ger den en ökad elasticitet och spänst. Acneärren reduceras och huden blir jämnare. Hudtonen blir också fräschare, jämnare och man får en ungdomligare lyster. Det är egentligen en liknande behandling som vid en hudföryngring men man går lite djupare ner i huden men lämnar lite mer orörd hud runtomkring.

Hur går det till?

Vi gör först en bedömning av din hud och vad som behöver göras. Rekommenderar stark att ni lägger på en bedövningssalva från apoteket 30 min innan behandling. Laserns handstycke placeras sedan mot huden där den under en kort sekvens stansar ut hundratals punkter. Därefter flyttas handstycket till intillliggande område där proceduren upprepas. Vi blåser samtidigt med kall luft för att skydda huden. En behandling av hela ansiktet tar cirka 30 minuter, men du kan också välja att behandla delar av ansiktet ex. kinder. Vi smörjer därefter in din hud med kall Aloe Vera gel.

Vad händer efter behandlingen?

Efter behandlingen blir området rodnat och lite svullet men reaktionen är individuell. Många väljer därför att göra behandlingen innan helgen. Dagen efter har det behandlade området en brunare nyans eftersom det på varje liten punkt har bildats en sårskorpa. Denna brunhet sitter i några dagar. Det är viktigt att man håller huden ren och smörjer in den med mjukgörande kräm och skyddar den mot sol.
Man får effekt efter en behandling men för en maximal effekt gör vi oftast 3 -4 behandlingar men minst 1 månads mellanrum.

Ärr

Ärr kan också reduceras med samma teknik, detta gör att du får ett mindre framträdande ärr med fastare, slätare hud och en jämnare hudton.

Bristningar eller striae

Striae uppstår ofta under graviditet men kan kvarstå efter förlossning. Ofta uppkommer det på mage, bröst, lår och rumpa. Man får vid behandling av fraktionell CO2 laser mindre framträdande bristningar med fastare, slätare och jämnare hud.