Hudföryngring

Hudföryngring med fraktionell CO2 laser

Fraktionell CO2 laser är den modernaste behandlingsmetoden som förnyar åldrad, rynkig och solskadad hud. Vid ett traditionell kirurgiskt ansiktslyft avlägsnar man överflödig hud för att 
släta ut huden vilket medför att man får behålla den gamla huden med fläckar och 
solskador. 
Däremot vid ett laserlyft får du en hudföryngring på köpet eftersom gamla hudceller byts ut mot nya fräscha nybildade celler och gamla hudfläckar med solskadad hud reduceras.
 Man får en jämnare hudton, hudstruktur och lyster.

Vi arbetar med fraktionerad CO2 laser med vilken man stansar ut små punkter eller kanaler i huden. Djupet på dessa punkter beror på vilken behandling man genomgår. 
När laserstrålarna träffar huden förångas den och små microskopiska hål bildas i ett 
förinställt mönster med orörd hud emellan. De oskadade cellerna runtomkring hålen fyller ut dessa med nybildade fräscha celler samt främjar en snabbare läkning. Uppvärmningen i sig startar en process för nybildning av kollagen och elastin långt ner i hudlagret. Bildandet av kollagen och elastin stramar upp huden och ger den en ökad elastisitet och spänst. Rynkor, finare linjer och acneärr reduceras. Hudtonen blir helt enkelt fräschare, jämnare och man får en ungdomligare lyster.

Hur går det till?

Vi gör först en bedömning av din hud och vad som behöver göras. En bedövningssalva appliceras 30 min innan behandling. Laserns handstycke placeras sedan mot huden där den under en kort sekvens stansar ut hundratal punkter. Därefter flyttas handstycket till intillliggande område där proceduren upprepas. Vi blåser samtidigt med kall luft för att skydda huden. En behandling av ansiktet tar drygt 30 minuter. Vi smörjer därefter in din hud med kall Aloe Vera gel.

Vad händer efter behandlingen?

Efter behandlingen blir området rodnat och lite svullet men reaktionen är individuell. Dagen efter har det behandlade området en brunare nyans eftersom det på varje liten punkt har bildats en sårskorpa. Denna brunhet sitter i några dagar. Det är viktigt att man håller huden ren och smörjer in den med mjukgörande kräm och skyddar den mot sol. En behandling ger god effekt. För optimal resultat rekommenderar vi 3 behandlingar. Vid köp av flera behandlingar samtidigt eller i kombination med HIFU erbjuder vi ett rabatterat paketpris, fråga vid konsultation

 

Hudföryngring med PICO laser fokus lins

Vi introducerar en helt ny hudbehandling med PICO laser fokus lins. Denna behandling har ökat popularitet i Asien och därför vi rekommenderar denna behandling till asiatisk hud med särskilda fina resultat. Det är få kliniker i Sverige som kan erbjuda denna behandling.

Med denna laserbehandling stimuleras hudens egen produktion av kollagen och elastin. Därmed får huden en jämnare hudyta och linjer och rynkor reduceras.

Detta är en mildare behandling än CO2 laser. Behandlingen går fort men är man extra smärtkänslig så kan man lägga bedövningssalva  30 min innan behandlingen. Efter behandlingen blir man lite röd men detta försvinner inom ett par timmar. Vi rekommenderar 3-4 behandlingar för att få full effekt.