HIFU

Vad är HIFU?

HIFU (High Intensity Focused Ultrasound) är ett alternativ till traditionell kirurgisk ansiktslyftning. Den stramar och lyfter ansiktshuden. Vid behandling av ansiktet förorsakas tusentals små koaguleringspunkter på 2-3 olika djup, dessa medför omedelbar sammandragning av vävnaden. Behandlingen stimulerar samtidigt till ny kollagenbildning vilket leder till en långvarig hudföryngrande effekt.

En HIFU behandling rör inte den synliga delen av din hud så du behöver inte ta en paus i ditt sociala liv. Energin från HIFU är helt oberoende av melanin och hemoglobin, vilken gör behandlingen passande för alla hudtyper. HIFU är fraktionell och mycket exakt vilket reducerar skador på omgivande vävnad.

När ser man resultat?

Det första resultatet upplevs ofta direkt efter behandlingen i och med att huden känns mycket stramare. Den verkliga förändringen se du först efter 3-6 månader i takt med att de nya kollagen fibrerna bildas. Du kommer i takt med förnyelsen av kollagenfibrerna se ett gradvis lyft och en uppstramning av huden. Oftast räcker det med 1 behandling men har man mycket slapp hud rekommenderar vi en ny behandling efter 6-12 månader.

Vad bör man tänka på?

Både män och kvinnor oavsett hudtyp kan behandlas. Behandlingen rekommenderas helst efter 35 års ålder för tydliga effekt. Åldersgränsen är avsett utifrån vårt erfarenhet vad gäller resultaten annars kan man alttid jobba förebyggande och boosta kollagen bildningen men att den uppstamnings effekten kommer inte va så tydlig.  Är du gravid, äter blodförtunnande medicin, har pacemaker eller aktiv herpes kan du inte göra behandlingen. Har du nyligen gjort fillers så bör du vänta 1 månad.

Det är bra om man tar något smärtstillande 1-2 timmar innan behandlingen, exempelvis tablett Alvedon 1,5 gram. Behandling med HIFU kan känns lite som pirrningar och att det sticker i huden. De flesta upplever smärta men endast under pulseringscykeln när ultraljudsenergin appliceras mot huden. Detta är ett gott tecken på att den kollagenskapande processen har börjat.

Efter behandlingen

En lätt svullnad, rodnad, stickningar och ömhet kan kännas efter behandlingen men dessa är milda och övergående. Du kan direkt efter återgå till jobb eller andra aktiviteter. Sminka dig kan du göra direkt efter behandlingen.